Amsterdams loodgietersbedrijf

Amsterdam, en de geschiedenis van de eerste bewoners begint rond 4600 jaar terug. Dit was aan het einde van het nieuwe steentijdperk. Wat veel al voorkomt is de opgravingen onder het zo bekende Damrak en het welbekende Rokin ( centrum van de stad ). Een stukje geschiedenis over Amsterdam is natuurlijk leuk om te lezen maar wat heeft dit met onze loodgieter uit Amsterdam te maken?

Loodgieterswerk werelds oudste vakĀ Amsterdamse loodgieter

Loodgieters bestaan er al vanaf het jaar 1600. Vroeger werden er van allerlei manieren verzonnen om afvoeren te maken en voorzieningen om water te kunnen realiseren wat natuurlijk toen ook al van levensbelang was.

Tegenwoordig gaat alles in het loodgieters vak natuurlijk een stuk gemakkelijker en is niet meer te vergelijken met de tijd van vroeger. Wat zeer interessant is is dat in de stad Amsterdam regelmatig hele oude loodgieters werkzaamheden gevonden worden zoals bij de opgravingen hierboven beschreven.

Loodgieter Amsterdam trots

Een loodgieter Amsterdam die deze bevindingen heeft mogen meemaken is Dennis de Blank. De Amsterdamse loodgieter mocht een kijkje nemen bij deze prachtige vondsten en zag hoe men vroeger probeerden de werkzaamheden van nu uit te voeren. Hij zegde het volgende” Als wij op deze manier nu onze werkzaamheden zouden uitvoeren zouden we binnen een aantal weken failliet zijn”

Bekend loodgietersbedrijf in Amsterdam

De Loodgieter-Expert Amsterdam waar Dennis de Blank al 17 jaar lang zijn loodgieterswerk uitvoert is een welbekend bedrijf in Amsterdam en omstreken. 25 jaar gelden zijn de eigenaren Nick van Dam met zijn broer Egbert van Dam begonnen het loodgietersbedrijf over te nemen van hun vader Huib. En zijn er trots op hun Amsterdams loodgietersbedrijf.