Besparen met verhuizen

Bent u van plan binnenkort te verhuizen? Dan komt er een hoop op u af. Niet alleen veel geregel, maar ook een fors kostenplaatje. Het regelen van verhuizers en verhuiswagens kost veel geld en wat te denken van uw nieuwe woning. Wellicht dat u ook uitgaven heeft gepland voor de nieuwe inrichting en om te klussen. Dat loopt al snel in de honderden tot duizenden euro’s.

Maar kan goedkoop verhuizen mogelijk zijn!

Het is fijn om te weten dat wanneer u een nieuw huis betrekt er ook een uitgelezen mogelijkheid bestaat om tot honderden euro’s te besparen. Bovendien een besparing die ieder jaar terugkomt en die binnen enkele minuten is bewerkstelligd.

Wat zorgt er dan voor dat u zo makkelijk geld kan overhouden, wanneer u al zoveel kosten maakt? Energieleveranciers berekenen huishoudens hoge energieprijzen, omdat zij onvoldoende kritisch zijn op de tarieven die hen worden doorbrekend. Sinds de liberalisering van de energiemarkt in 2004 is eenieder vrij om over te stappen van energie. Een grote meerderheid is sindsdien nog niet overgestapt en leveranciers zijn hun klanten ieder jaar hogere tarieven aan het doorrekenen. Dit gebeurd vrijwel ongemerkt en de lakse houding van veel huishoudens stelt hen in staat om hiermee weg te komen. Gelukkig stappen ieder jaar meer mensen over naar een andere energieleverancier die stunten met scherpe energie aanbiedingen. Het vergelijken van energie kan eenvoudig en veilig online. Er zijn op het internet verschillende energievergelijkers te vinden. Een goede energievergelijker is onafhankelijk, dan weet u dat zij geen belang hebben om een bepaalde leverancier naar voren te schuiven. Ook houdt een goede vergelijker met exclusieve acties en andere energie aanbiedingen.

Een goed bijvoorbeeld van een betrouwbare vergelijker is Overstapgids.nl . Zij hebben een energievergelijker ontwikkeld waar gratis energie kan worden vergeleken. Overstappen is bovendien gratis en wordt door uw nieuwe leverancier geheel uit handen genomen. Overigens kan een energievergelijker ook nuttig zijn wanneer u niet gaat verhuizen. De tarieven veranderen namelijk iedere 6 maanden, waardoor een vergelijk op zijn tijd zeker loont. Uw huishouden kan hiervan profiteren!

Wellicht dat u hoofd er niet naar staat om energie te gaan vergelijken wanneer u gaat verhuizen. Het kost echter maar een paar minuutjes en het is bovendien een uitgelezen mogelijkheid om eens kritisch naar uw huidige leverancier te kijken In ruim 70% van de gevallen blijkt dat een andere energie aanbieder goedkoper is dan de huidige. Vraag overigens tot uiterlijk 2 weken van te voren energie aan wanneer u een nieuwe woning betrekt. Anders loopt u het risico zonder stroom en gast te komen zitten.