Hoe werkt de Quooker kokend waterkraan?

De Quooker kokend waterkraan is een grote oplossing en gemak voor veel mensen. Met deze kraan krijg je meteen kokend water uit de kraan. Natuurlijk wilt een ieder hoe dit precies werkt. Het verbaasd veel mensen hoe dit mogelijk is en velen vragen zich af hoe veilig dit is vooral voor gezinnen met kinderen of met ouderen die vergeetachtig zijn. In dit artikel geven we kort weer hoe een Quooker kokend waterkraan werkt.

Ben je van plan een Quooker kokend water kraan aan te schaffen dan heb je meteen twee vliegen in een klap. Deze kraan functioneert als kraan en tegelijk al water reservoir. Het opslag gedeelte heeft een diameter van ongeveer 20 cm en een hoogte van ongeveer 47 cm. Dit format is makkelijk te plaatsten in een kas van je aanrecht. De monteurs sluiten deze aan op stroomnetwerk en op de waterleiding. Hierdoor kan de Quooker het koud water uit de leiding verwarmen tot 115 graden Celsius. Dit proces neemt maximaal 20 minuten in beslag en wordt daarna heet gehouden totdat jij de kraan open draait en zo krijg je kokend heet water uit je Quookjer kraan.

Wat deze kraan zo speciaal maakt is de ingebouwde filter in het reservoir van de kraan. Dus het water wordt gefilterd voor het uit de kraan komt. Het betreft een actief koolstoffilter die in de hals van de kraan. Met deze filter krijg je niet alleen heet water uit de kraan maar ook gezuiverd water die geschikt is voor consumptie.