Knap je huis op

Wat een bijzondere markt begeven we ons in. Er staan veel huizen te koop die lastiger dan ooit worden verkocht. Zeker het midden/hoog segment van de woningmarkt heeft hier last van.

Wanneer je woning niet (snel genoeg) verkoopt kan je er je voordeel mee doen als je je huis eens flink onder handen neemt.

In veel gevallen geeft dit een boost aan de verkoopsnelheid van je huis.

Steeds meer makelaars geven het advies om je huis op te knappen aan woningverkopers. Dit doen ze natuurlijk niet wanneer het geen nut heeft. Iedereen is gebaad bij een snellere verkoop van de woning.

Sommige makelaars werken zelfs samen met een interieur stylist. Deze interieur stylist geeft dan gratis of tegen geringe betaling advies over de inrichting van je huis.

Een van de meest gegeven adviezen die gegeven worden zijn eigenlijk minder ingrijpend dan de meeste mensen denken.

Hieronder noemen we er een paar:

Je huis opruimen en ordenen

Zorg dat de woning netjes is. Behalve voor een potentiele koper van je huis is het ook lekker voor de bewoner. Orden je spullen en zorg dat het huis is opgeruimd.

Vooral kleine spullen nemen her en der toch veel ruimte in en zorgen voor onrust in huis. Tip: koop een paar verhuisdozen en sorteer je kleine spulletjes, wat je niet perse nodig hebt kan je tijdelijk even opruimen in een verhuisdoos.

Zorgen voor licht in huis

Wat vaak voor de een warm en sfeervol is, komt soms voor een ander benauwd en klein over. Over het algemeen is het het beste om een ruimte zo licht mogelijk te presenteren.

Licht in een ruimte kan je snel creëren door een ruimte met lichte kleuren te schilderen. Sowieso raden we je aan om de plafonds te witten en in ieder geval een of het liefst meerdere wanden licht te houden.

Je huis laten schilderen zowel binnen als buiten hoeft niet eens veel te kosten. Via de site ikknapmijnhuisop.nl kan je gratis prijzen vergelijken en weet je meteen waar je aan toe bent.

Traprenovatie

Wat ook vaak wordt geadviseerd is om een traprenovatie uit te laten voeren. Dit kan variëren van een trap schilderen tot een totale traprenovatie. Het renoveren van een trap is werk voor een vakman. Door de traprenovatie van uit te laten voeren door een traprenovatie expert weet je dat het goed gebeurt en bespaar je geld.

Badkamer verbouwen

Een van de belangrijkste ruimtes in een woning is de badkamer. Het verbouwen van je badkamer is echt een meerwaarde voor je huis. Kies voor een badkamer die tijdloos is en zo ruim mogelijk. Fleur het op met leuke accessoires als je er kleur in wilt laten terugkomen. Houdt ook hier weer rekening met de lichte tinten.

De badkamer verbouwen kosten vallen vaak reuze mee, zeker wanneer je de meerwaarde van je huis er tegenover stelt. Overleg met de makelaar of het een verstandige zet en nodig is ja of nee.

Vloerbedekking vervangen door laminaat

Wanneer er vloerbedekking licht in je huis vervang dit dan door laminaat. Laminaat kost niet veel en is zo gelegd.