Mooie plinten en deurlijsten

Sfeer creëren in je huis zit hem vaak in de details. Met leuke kaarsen, schilderijen, vazen, en andere accessoires kom je al een heel eind. Maar met mooie plinten en deurlijsten maak je het af, en creëer je een geweldige sfeer in huis!

Verschillende soorten plinten

Door in huis dikke prominente plinten te plaatsen kun je een extra dimensie toevoegen aan je interieur. Hierdoor wordt er een afscheiding gecreëerd tussen de vloer en de muur en wordt de plint niet meer gezien als onderdeel van de vloer. Dit zorgt voor extra sfeer en contrast.

Hogen plinten geven je huis een stijlvol uiterlijk. Behalve dat hoge plinten de hoogte en lengte van je kamer benadrukken, komt de vloer ook beter tot zijn recht.

Een kabelgootje in de plint is een ideale manier om kabels weg te werken. Veel plinten hebben dit kabelgootje. Vraag bij aanschaf van plinten naar de mogelijkheid hiervoor.

Plinten zijn in verschillende materialen verkrijgbaar zoals bijvoorbeeld MDF en grenen. Bovendien kun je bij plinten kiezen voor gladde, kraal, luxe, monumenten, sier, en waalplinten. Hiermee kun je de stijl van je interieur benadrukken.

Welke sfeer je ook wilt creëren in je huis, de keuze is reuze. Weet je niet goed wat je wilt of welke plinten het beste bij jouw interieur passen? Op www.mooieplinten.nl kun je professioneel advies op maat krijgen.

Deurlijsten, functioneel en stijlvol

Deurlijsten, ook wel architraven genoemd, hebben een tweetal functies. Allereerst wordt de deurlijst gebruikt om eventuele scheuren op te vangen die kunnen ontstaan na het stuken van een wand tegen het kozijn. Als de deurlijst wordt geplaatst op de scheiding van het kozijn en de muur dan worden eventuele scheuren afgedekt. Als tweede is een deurlijst een sierelement, het is mooi om naar te kijken en geven je interieur extra sfeer.

De materialen voor deurlijsten zijn net als bij plinten, MDF en grenen. De deurlijsten zijn in deze materialen in verschillende formaten verkrijgbaar.

Deurlijsten en plinten kunnen ook gecombineerd worden met de PlintNeut. Een PlintNeut zorgt voor een mooie overgang tussen de plint en deurlijst. Hierbij kunnen mooie combinaties gevormd worden.

Ook voor deurlijsten geldt dat er volop keuze is, voor elke wens is er een oplossing. Op www.mooiedeurlijsten.nl kun je professioneel advies krijgen over welke deurlijsten het beste bij jouw interieur passen.