Oranje accenten in je tuin

Het WK gaat bijna beginnen. Het is tijd dat Nederland compleet in het oranje gehuld gaat. Kijk je bij mooi weer de wedstrijden met je vrienden in de achtertuin? Dan hebben wij tips om de Hollandse sfeer in je tuin, veranda, terras of balkon terug te laten komen. Zo creëer je een plek waar je voor, tijdens én na het WK van kunt genieten!

Oranje boven

Oranje is de kleur van Nederland, maar het is ook nog eens een hele energieke kleur. Oranje staat voor creativiteit, energie, vitaliteit, optimisme, blijdschap en motivatie. De kleur maakt je alert en vooral erg vrolijk. Veel mensen denken bij de kleur aan de zon, aan warmte en de zomer. En het is helemaal niet moeilijk om met oranje je tuin om te toveren tot een eye-catcher. Lees hier onze tips:

Tuinmeubelen met Hollands tintje

oranje meubelen
Wil je op een eenvoudige manier je tuin eruit laten springen? Dan zijn oranje tuinmeubelen een goed idee. Oranje tuinmeubelen zorgen in combinatie met een natuurlijke achtergrond voor een mooi contrast en een vrolijk geheel. Van comfortabele tuinstoelen, een subtiel bijzettafeltje tot een complete loungeset. Van modern, retro tot klassiek en vintage. Alles kan. Heb je nog oude tuinmeubelen in de garage staan? Dan kun ze prima een oranje schilderen. Zorg wel voor water vaste verf.

Oranje bescherming voor de zon

oranje bescherming
Als de zon op een oranje zonnescherm of parasol schijnt ontstaat een vrolijk en sfeervol licht. Heb je een overkapping in je achtertuin staan? Hang dan eens oranje, doorschijnende doeken op. Het geeft privacy, sfeer én een goede bescherming tegen zonnestralen en wind.

Natuurlijk oranje

natuurlijk oranje
Met oranje vazen of potjes geef je je tuintafel subtiel een oranje tintje. Ook een bos oranje bloemen kan erg mooi zijn. Oranje bloemen kun je ook prima zelf kweken. Goudsbloemen bijvoorbeeld, typerend om hun dikke krans van oranje bloemblaadjes. Of het Afrikaantje. Een plantje dat niet alleen mooi is, maar ook insecten uit de tuin houdt. Het slaapmutje uit Amerika komt voor in gele en oranje kleuren.

Oranje tuinartikelen

oranje tuinartikelen
Tuinartikelen en tuindecoratie is zeer geschikt om je tuin, terras, veranda of balkon klaar te maken voor het WK. Zeker rond deze tijd kun je het zo gek niet bedenken of het is er in oranje. Glazen, vazen, servies, verlichting, bloempotten, plaids, kussens, vloerkleden, gieters, wandkleden en noem maar op. Ben je op zoek naar inspiratie? Kom dan eens langs in de showroom van Fonteyn. Daar staan vele tuininrichtingen met oranje accenten tentoongesteld.