Traditionele of infrarood sauna?

traditionele sauna Bent u op zoek naar een sauna voor in huis of de tuin? En heeft u al nagedacht over het type sauna? Er zijn tegenwoordig namelijk enorm veel verschillende soorten sauna’s op de markt. Zo is er een groot verschil tussen de infrarood sauna of de traditionele sauna. Wij leggen het verschil uit.

Het grootste verschil tussen de infrarood sauna en de traditionele sauna zit hem in de manier van opwarmen. In een traditionele sauna wordt de lucht tot zo’n 80-100 graden verwarmd door een saunakachel op hout of elektriciteit. Op deze saunakachel liggen speciale saunastenen die warmte en stoom afgeven als men er water op giet.

Andere werking van de sauna’s

infrarood sauna

De infraroodsauna of infrarood cabine werkt anders. Hierbij wordt het lichaam namelijk verwarmt middels infraroodstraling. Hierbij is de temperatuur minder hoog, zo tussen de 45 en 65 graden. Het handige van een infraroodsauna is dat je de temperatuur zelf kunt instellen. Bij een traditionele sauna is dat niet mogelijk.

Voor mensen met bijvoorbeeld een luchtwegen aandoening, of mensen die niet tegen het benauwde gevoel in een traditionele of gewone sauna kunnen, biedt de infrarood sauna uitkomt. In de infraroodsauna ga je wel zweten. Het heeft daarom wel dezelfde effecten en voordelen als bij de gewone sauna.

Voordelen privé sauna in huis of tuin

Een privé sauna in eigen huis of tuin brengt vele voordelen met zich mee. Wat dat betreft hebben beide sauna typen dezelfde kenmerken. Ze kunnen namelijk positief zijn voor mensen met spierpijn, artritis of gewrichtspijn. Een infrarood sauna schijnt zelfs bij te dragen aan een vermindering van psoriasis, acne, eczeem en cellulitis.

Beide type sauna’s werken altijd heerlijk ontspannend voor lichaam en geest. Een ware aanwinst in huis of tuin voor de saunaliefhebber!