Wat zijn de kosten voor dakrenovatie?

Is uw dakbedekking niet meer wat het geweest is of voorkomt u daklekkage het liefst. Denk dan eens na over dakrenovatie. Het dak is over het algemeen, op het glasoppervlakte aan de buitenzijde van het huis, het meest kwetsbare gedeelte van het huis. Het renoveren van het dak kan er voor zorgen dat weer jaren door kan met dit dak zonder complicaties als daklekkage. ‘Maar hoe veel kost dat?’ hoor ik u direct denken. De kosten van dakrenovatie zijn sterk afhankelijk van uw type dak en de grootte van het dak oppervlakte. De prijs voor een grotere oppervlakte is natuurlijk hoger, simpelweg omdat dit meer werk is. Let er echter wel op dat de prijs van een vierkante meter wel hoger is bij kleine oppervlaktes. Het kost namelijk meer werk per vierkante meter.

De kosten voor dakrenovatie bij een plat dak

Ten eerste worden er door verschillende dakdekkers natuurlijk verschillende prijzen gerekend. De prijs uit dit artikel is daarom alleen als leidraad, en handig om mee te nemen in uw gedachte of dakrenovatie wel ideaal is uw situatie. Voor een dak van in totaal 50 vierkante meter oppervlakte bent u een bedrag van tussen de €4000,- tot €6000,- kwijt. Geheel afhankelijk van welk type materiaal uw dak bestaat. Bestaat deze uit bitumen dakbedekking of uit EPDM. Dit zijn andere materialen en hebben daardoor een andere werkwijze nodig. Als we dit uitrekenen komen we voor deze materialen uit van een m2 prijs van tussen de €75,- €100,-. In deze prijs zit dan uiteraard zowel de manuren als het materiaal inbegrepen.

De kosten voor dakrenovatie bij een hellend dak

De kosten voor het renoveren van een hellend dak vallen over het algemeen iets hoger uit. Het is namelijk lastiger werken als er lastige hellingen zijn waar de dakdekker mee moet werken. Een gemiddelde totaalprijs van een hellend dak van 50m2 valt vaak tussen de €2.500 en €6.500. Een gemiddelde totaalprijs van rond de €50,- tot €130,- per vierkante meter. Wilt u liever een offerte op maat ontvangen? Dakdekker Perfect Dak Nederland is een landelijke partij op het gebied van dakrenovaties.