Woning beveiligen met inbraakpreventieapparatuur

We proberen het allemaal zo goed mogelijk te voorkomen, een inbraak in onze woning. Niet alleen worden er jaarlijks tal van waardevolle en dierbare voorwerpen ontnomen tijdens een inbraak, ook wordt er steeds meer geweld gebruikt door inbrekers. U moet toch niet denken aan de gevaarlijke situaties die er voor uzelf en uw gezin kunnen ontstaan, tijdens een inbraak in uw huis? Gelukkig zijn er voldoende mogelijkheden om uw woning nog beter te beveiligen, dan u momenteel wellicht al doet. Wij spraken voor dit artikel met een slotenmaker, die veel ervaring heeft in het beveiligen van woningen en bedrijfspanden. Deze slotenmaker gaf aan, dat we het vooral moeten zoeken in de hoek met inbraakpreventieapparatuur.

Laat bewegingssensoren, camera’s en magneetcontacten installeren

Voorbeeld van inbraakpreventiecomponenten zijn onder meer bewegingssensoren, elektronische camera’s en magneetcontacten. Deze bewegingssensoren laten een alarm in uw woning afgaan, als er een beweging wordt gedetecteerd op het moment dat het systeem is ingeschakeld. Dit alarm zal inbrekers direct afschrikken, omdat de kans om betrapt te worden relatief groot is voor de inbrekers. Dit willen ze logischerwijs voorkomen, waardoor ze uw woning zo snel mogelijk zullen proberen te verlaten.

Ook magneetcontacten laten een alarm in uw woning afgaan, maar dit type van beveiliging is veel minder nadrukkelijk aanwezig. De magneetcontacten ziet u namelijk nauwelijks zitten! Zowel op uw deur, als ook op uw deurpost, wordt een klein magneetje geplaatst. Zodra het contact tussen beide magneten voor een bepaalde tijd wordt onderbroken, zal er een alarm in uw woning afgaan. Veel mensen vinden dit een fijnere manier van beveiligen, omdat uw bezoek de magneten niet ziet zitten. Dit is bij een bewegingssensor of elektronische camera natuurlijk wel zo! Wilt u meer weten over inbraakpreventie? Vraag een lokale slotenmaker eens naar de mogelijkheden voor het beveiligen van uw woning.